Een warm bad voor je hulpvraag

 

Stel je jezelf eens voor als een huis. Het probleem wat je hebt is eén kamer in dat huis. Een donkere stoffige kamer waar je in de loop van je leven van alles hebt weggezet: somberheid, angst, woede, verdriet, schrik, pijn…belemmeringen waar ieder mens mee te maken kan krijgen. 

Je kunt op zo'n moment vergeten dat je meer bent dan deze ene kamer. Je verliest jezelf a.h.w. in deze kamer waar je met een radeloos gevoel in kunt verdwalen.

Door jou als een groter geheel te zien kom ik tot andere behandelmethodes: Ik geef je geen 'opruim-protocol' hoe je je probleem moet oplossen. Ik help je om de andere kamers, je gezonde en sterkte kanten te ontwikkelen, te stimuleren en te versterken. Dan heb je al meteen meer ruimte waarbinnen je je persoonlijke manier van omgaan met je probleem kunt ontdekken.

In een therapietraject op maat maken we gebruik van de meest effectieve methoden uit psychologische en/of psychotherapeutische scholen. Daarmee bundelt en overstijgt integratieve psychotherapie andere vormen van psychotherapie.