Dee-Marylene

Ik ben Dee-Marylene Scholte-Hennecke, geboren in het Noord-Friese deel van Duitsland, tegen de grens aan met Denemarken.

Na mijn studie aan het conservatorium in Hannover, Bonn en Keulen werkte ik in Duitsland als pianiste en pianolerares. De liefde bracht me begin jaren 80 naar Nederland, waar ik moeder werd van twee inmiddels volwassen prachtige kinderen.

Gaandeweg leidden persoonlijke ervaringen tot het maken van nieuwe keuzes. Zodoende volgde ik eind jaren 80 de vierjarige beroepsopleiding tot creatief beeldend therapeut aan de Hogeschool Leiden, waarna ik direct in de psychiatrie aan de slag kon. Daarin kwam mijn focus te liggen op traumabehandeling en de behandeling van mensen met dissociatieve stoornissen en borderline-problematiek.

De ervaringen in de psychiatrie inspireerden mij om meer therapeutisch gereedschap te verzamelen. Daarom volgde ik enkele jaren later de vierjarige post hbo/wo-opleiding integratieve psycho-hypnotherapie volgens Europese normen aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam. Daarnaast behaalde ik in 2003 het ECP (European Certifcate of Psychotherapy), het Europese keurmerk voor psychotherapie. Als therapeut heb ik me vervolgens verder gespecialiseerd in complexe traumabehandeling, psycho-oncologische hulpverlening en de behandeling van vrouwen met ernstig overgewicht.

In 2004 opende ik mijn eigen praktijk Psychoconsult Almere. Al snel groeide deze uit tot een fulltime praktijk, met cliënten uit heel het land.

Door onze verhuizing naar Kollum in 2021 bouwde ik de praktijk in Almere stapsgewijs af en opende ik Psycho Consult Kollum. Ook hier in het Noorden groeide de praktijk sneller dan verwacht waardoor ik vanaf september 2022 fulltime in Kollum aan de slag kon.

Ik vind het prachtig om mensen een breed scala van therapie mogelijkheden aan te kunnen bieden waardoor cliënten een authentiek proces kunnen doorlopen i.p.v. in een klachtgericht protocol te moeten passen. Voor mij is het telkens weer bijzonder om mee te mogen maken dat cliënten tijdens hun traject (opnieuw) in aanraking komen met hun eigen veerkracht, die ze in staat stelt hun problemen weer zelf te hanteren en op te lossen.

Mijn toegevoegde waarde in mijn rol als therapeut is mijn oprechte betrokkenheid en het oordeelsvrij en benieuwd waarnemen van de cliënt. Dit stelt mij in staat om in volledige afstemming jouw proces zo effectief mogelijk te begeleiden en te faciliteren.

Kwaliteitsbewaking staat in mijn praktijk hoog aangeschreven. Ik beschik over het Europees Certificaat Psychotherapie in de modaliteit integratieve psycho-/ hypnotherapie en volg frequent na- en bijscholingen. Daarnaast werk ik in intervisieverband, geef ik supervisie en ben ik lid van de Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT). Tevens sta ik geregistreerd bij de koepelorganisaties RBCZ en NVECP. Deze organisaties werken met een professionele ethische code met bijbehorend klacht- en tuchtrecht (SCAG), waaraan ik mij conformeer.

Nieuws

Intervisie

Afgelopen zaterdag was het weer intervisie. Intervisie is de plek om met gewaardeerde collega’s casuïstiek te bespreken en vooral ook je eigen functioneren.We gaan echt ‘met de billen bloot’. Niet altijd even prettig maar oh zo belangrijk! 😉Geen mens is hetzelfde en ook geen therapietraject. Zo’n persoonlijk proces kan grillig

Lees meer →

FAQ

In je behandeltraject kan er gewerkt worden met interventies uit de hypnotherapie. Vaak zijn er onduidelijkheden over bepaalde begrippen en wat hypnotherapie nou eigenlijk is. Veel mensen denken bijv. aan showhypnose zoals je die op TV kan zien. En dat is toch wel iets heel anders… Hieronder een korte uitleg

Lees meer →

De drempel…

Veel mensen moeten een hele drempel over voordat ze hulp zoeken. Heel begrijpelijk als je niet weet wat je de wachten staat! En vooral ook wie… Een klik hebben met je therapeut is van essentieel belang. Als die er niet is gaat het niet werken. Als die er wel is

Lees meer →

Schrijf hier geheel vrijblijvend een review over Psycho Consult Kollum

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam