Dee-Marylene

Ik ben Dee-Marylene Scholte-Hennecke, geboren in het Noord-Friese deel van Duitsland, tegen de grens aan met Denemarken.

Na mijn studie aan het conservatorium in Hannover, Bonn en Keulen werkte ik in Duitsland als pianiste en pianolerares. De liefde bracht me begin jaren 80 naar Nederland, waar ik moeder werd van twee inmiddels volwassen prachtige kinderen.

Gaandeweg leidden persoonlijke ervaringen tot het maken van nieuwe keuzes. Zodoende volgde ik eind jaren 80 de vierjarige beroepsopleiding tot creatief beeldend therapeut aan de Hogeschool Leiden, waarna ik direct in de psychiatrie aan de slag kon. Daarin kwam mijn focus te liggen op traumabehandeling en de behandeling van mensen met dissociatieve stoornissen en borderline-problematiek.

De ervaringen in de psychiatrie inspireerden mij om meer therapeutisch gereedschap te verzamelen. Daarom volgde ik enkele jaren later de vierjarige post hbo/wo-opleiding integratieve psycho-hypnotherapie volgens Europese normen aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam. Daarnaast behaalde ik in 2003 het ECP (European Certifcate of Psychotherapy), het Europese keurmerk voor psychotherapie. Als therapeut heb ik me vervolgens verder gespecialiseerd in complexe traumabehandeling, psycho-oncologische hulpverlening en de behandeling van vrouwen met ernstig overgewicht.

In 2004 opende ik mijn eigen praktijk Psychoconsult Almere. Al snel groeide deze uit tot een fulltime praktijk, met cliënten uit heel het land.

Door onze verhuizing naar Kollum in 2021 bouwde ik de praktijk in Almere stapsgewijs af en opende ik Psycho Consult Kollum. Ook hier in het Noorden groeide de praktijk sneller dan verwacht waardoor ik vanaf september 2022 fulltime in Kollum aan de slag kon.

Ik vind het prachtig om mensen een breed scala van therapie mogelijkheden aan te kunnen bieden waardoor cliënten een authentiek proces kunnen doorlopen i.p.v. in een klachtgericht protocol te moeten passen. Voor mij is het telkens weer bijzonder om mee te mogen maken dat cliënten tijdens hun traject (opnieuw) in aanraking komen met hun eigen veerkracht, die ze in staat stelt hun problemen weer zelf te hanteren en op te lossen.

Mijn toegevoegde waarde in mijn rol als therapeut is mijn oprechte betrokkenheid en het oordeelsvrij en benieuwd waarnemen van de cliënt. Dit stelt mij in staat om in volledige afstemming jouw proces zo effectief mogelijk te begeleiden en te faciliteren.

Kwaliteitsbewaking staat in mijn praktijk hoog aangeschreven. Ik beschik over het Europees Certificaat Psychotherapie in de modaliteit integratieve psycho-/ hypnotherapie en volg frequent na- en bijscholingen. Daarnaast werk ik in intervisieverband, geef ik supervisie en ben ik lid van de Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT). Tevens sta ik geregistreerd bij de koepelorganisaties RBCZ en NVECP. Deze organisaties werken met een professionele ethische code met bijbehorend klacht- en tuchtrecht (SCAG), waaraan ik mij conformeer.

Nieuws

uitgelicht: EMDR

Ruim de helft van de behandelingen in mijn praktijk betreft psychotrauma. EMDR speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom hier extra aandacht voor deze zeer effectieve behandelmethode . In de context van traumabehandeling helpt EMDR voornamelijk om schokkende herinneringen te ontladen. Bij een eenmalig trauma kunnen 1 tot 4 sessies EMDR

Lees meer →

Hoe lang duurt het?

Vaak krijg ik de vraag: hoe vaak moet ik komen en hoelang duurt een traject? Dit is uiteraard individueel verschillend. Veel mensen vinden het prettig om een frequentie van 1 x per 14 dagen aan te houden. We werken met thuiswerkopdrachten. Je hebt dan voldoende tijd om de sessie te

Lees meer →

Er is meer GGZ buiten de GGZ

Tegenwoordig lijkt er sprake te zijn van een epidemie van psychische nood.  Psychische nood is een publiek probleem geworden. Het ‘Corona-tijdperk’ is hier zeker van invloed maar het is niet de enige oorzaak. De toenemende nood was er al eerder. De oorzaken blijken sociaal, existentieel en spiritueel. Veel mensen ervaren

Lees meer →

Schrijf hier geheel vrijblijvend een review over Psycho Consult Kollum

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam